Футбол Европа

Футбол Европа - програма за най-интересните футболни срещи днес

Щутгарт – Байерн Мюнхен
В най-интересния мач от 16-ия кръг на германската Бундеслига Щутгарт приема Байерн Мюнхен от 18:30 часа на „Мерцедес Бенц Арена”. Домакините са на 7-о място с 22 точки, а гостите от Мюнхен са с актив от 31 и са лидери в класирането. Последните две срещи между тях на този стадион завършиха с победи на Байерн Мюнхен – 6:3 и 5:3. Последната победа на Щутгарт на „Мерцедес Бенц Арена” е от 2007 година (3:1).

Борусия Дортмунд приема Кайзерслаутерн
В мач от 16-ия кръг на германската Бундеслига Борусия Дортмунд посреща Кайзерслаутерн на своя „Сигнал Идуна Парк” днес от 16:30 часа. Шампионите заемат 3-а позиция с 31 точки, на една от Байерн Мюнхен и Шалке. Гостите от Кайзерслаутерн имат спечелени 14 и са на 16-о място в класирането. Домакините са в серия от четири поредни победи в Бундеслигата, а Кайзерслаутерн има една победа при своите гостувания през сезона.
Последната загуба на Борусия Дортмунд на своя стадион от днешния си съперник е от 2000 година. Последният мач между двата отбора на „Сигнал Идуна Парк” завърши 5:0 за шампионите.

Олимпик Лион гостува на Лориен
Днес от 22:00 часа отборът на Олимпик Лион ще гостува на Лориен. Мачът е от 17-я кръг във френската „Лига 1”.
Гостите си осигуриха участие в осминафиналите в турнира Шампионска лига след като в последния си мач през седмицата спечелиха със 7:1 като гост на Динамо Загреб.
Иначе в първенството Лион е четвърти с 29 точки, а Лориен заема девета позиция с 23.

Удинезе – Киево
Удинезе приема Киево днес на своя стадион „Фриули”от 16:00 часа. Домакините са на 4-а позиция с актив от 27 точки, с 2 по-малко от първия Ювентус. Гостите имат спечелени 16 и заемат 13-ото място в класирането. Удинезе до момента са постигнали шест победи от шест мача като домакин в италианската Иерия „А”. Последните две срещи между тези два отбора завършиха с победи на Удинезе с 2:0.

Агенция Фокус